Tribuna o razvoju študija na UM FOV

Kategorija novice: 
Obvestila

V ponedeljek 8. maja 2017 je na Fakulteti za organizacijske vede UM potekala 1. tribuna o razvoju študija na fakulteti, ki so se je udeležili  predstavniki študentskega sveta FOV UM, tutorji FOV UM, predstavniki Društva študentov Fakultete za organizacijske vede – FOVŠ  ter ostalii študenti. Tribuno je vodila prodekanica za izobraževalno dejavnost FOV UM doc. dr. Polona Šprajc, ki je prisluhnila mnenju študentov.

Znanost je področje, ki vsakodnevno odpira nove poglede in spoznanja, a vsaka rešitev zastavlja nove izzive in z njimi povezana vprašanja. Na fakulteti si želijo pedagoško delo graditi na način, ki bo v čim večji meri reševal vprašanja znanosti in raziskav aktualnega časa ter usmerjal študente na pravo pot znanja v smeri njihovih kariernih poti.

Tribuna o razvoju študijskih programov je študentom in visokošolskim učiteljem predpostavila odgovore na številna vprašanja v vsakodnevnem procesu učenja in skupen dialog pri zastavljanju bodočih izzivov pri razvoju študija na Fakulteti za organizacijske vede UM FOV ter ostalih aktivnostih, ki delujejo kot most med študenti in visokošolskimi učitelji. Ugotovljeno je bilo, da na strani študentov obstoji želja, da se skupaj s fakulteto vzpostavlja povezovanje tudi ob dogodkih, ki bodo nadgradili vsakodnevne študijske obveznosti ter, da se tovrstna srečanja izvedejo tudi v bodoče. V želji, da bi spodbujali zavzetost študentov pri študiju ter usmerjali študente v še večjo povezanost med akademskim svetom in študentskim življenjem se je tribuna zaključila z izhodišči, ki bodo pripomogli k uresničevanju osnovne ideje – pravih smernic za razvoj študija in ostalih dejavnosti na fakulteti.

Ker se zavedamo, da so študenti pomembni soustvarjalci prihodnosti Fakultete za organizacijske vede, smo prvo tribuno izvedli ob prihajajočem informativnem dnevu, ki bo na fakulteti potekal v četrtek, 11. maja 2017 ob 16. uri.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.