Študentka FOV na Young ESD Leaders Capacity Building Training Course – YRE MISSION PORTUGAL

Kategorija novice: 
Obvestila

Študentka FOV Nina Milinkovič se je preko skupine EKOFOV prijavila na razpis Ekošole za Mlade poročevalce na temo trajnostnega razvoja s strani mednarodne koordinacije, ki ga organizirata UNESCO in YRE (Young reporters for environment). Na podlagi prijav študentov iz cele Slovenije, je bila izbrana, da bo kot mlada poročevalka zastopala Slovenijo in pridobivala nova znanja na Young ESD Leaders Capacity Building Training Course v Lizboni na Portugalskem.

Usposabljanja se je udeležilo 35 mladih poročevalcev iz celega sveta, ki so se srečali 15. marca 2018 v Lizboni in skupaj preživeli tri dni pod okriljem UNESCA, Foundation for Environmental Education (FEE) in Global Action Programme on Education for Sustainable Development. Pridobivali so znanja za mlade vodje programov trajnostnega razvoja, ki ga bodo implementirali v svojih državah.

Nina je o svoji izkušnji povedala: »Počaščena sem, da sem postala slovenska ambasadorka za YRE in bila izbrana za misijo UNESCO Youth Forum. V Slovenijo sem se vrnila z razvito samozavestjo, pridobljenimi novimi veščinami in znanjem ter z občutkom sposobnosti, da vse to uporabim v vsakdanjem življenju in prenesem naprej na naše bodoče Mlade poročevalce za okolje«.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.