Tovarna Laboratorija za inženiring poslovnih in produkcijskih sistemov na Fakulteti za organizacijske vede UM implementira Microsoft Dynamics NAV2017

Kategorija novice: 
Obvestila

Fakulteta za organizacijske vede je postala uradna članica Microsoftove Dynamic (Navision) združbe, kar je razvidno iz objave novih članov​. S tem sledi  trendom znanstveno-raziskovalnih ustanov v svetu, ki omogočajo študentom s področja Inženiringa poslovnih sistemov, da se na realni platformi pripravljajo na izzive digitalne transformacije gospodarstva.

Laboratorij za inženiring poslovnih in produkcijskih sistemov deluje na Fakulteti za organizacijske vede od februarja 2017, ko je potekala slavnostna otvoritev. Vodja laboratorija prof. dr. Tomaž Kern je ob otvoritvi povedal, da je namen laboratorija, da se na "živi" tovarni usposobi strokovnjake, ki bodo znali celovito in učinkovito organizirati procese v podjetjih, pri tem izrabiti potenciale sodobnih tehnologij ter pridobiti sposobnosti za njihovo uspešno vodenje.

V okviru laboratorija so že sedaj na voljo brezplačne licence NAV 2017 za študente in laboratorij. Obenem je NAV 2017 že lokalno instaliran in preizkušen na procesih Tovarne laboratorija s strani visokošolskih učiteljev prof. dr. Tomaža Kerna in doc. dr. Matjaža Robleka ter študentov pri predmetu Management izvajanja procesov.

S podporo RCUM-a je bil vzpostavljen virtualni strežnik, ki odlično deluje. Na njem je nameščeno orodje za modeliranje in analizo procesov Aris, ki se že uporablja v pedagoškem procesu. Nanj bo v mesecu maju 2017 nameščena tudi lokalizirana slovenska verzija NAV2017. Partner bo podjetje Adacta. Za pripravo implementacije NAV2017 gre zahvala vsem članom Laboratorija, brez katerih odličnega dela ne bi bilo moč razvijati in nadaljevati v bodoče.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.