Gorenjski srednješolci bodo v petek, 18. januarja 2019 tekmovali v predstavitvah študije primera

Kategorija novice: 
Obvestila

Fakulteta za organizacijske vede UM in Gimnazija Franceta Prešerna že nekaj let skupaj, v mesecu januarju, organizirata tekmovanje v reševanju študije primera, ki je interaktivna pedagoška metoda in temelji na reševanju konkretnega primera ali izziva iz realnega okolja. Dijaki, ki se udeležijo tekmovanja, se pokažejo kot ključni nosilci reševanja konkretnega primera.

Letošnji izziv tekmovanja za dijake je pripravilo podjetje Eurocom d. o. o. iz Kranja in se nanaša na določitev specifične ciljne skupine potrošnikov oziroma skupin potrošnikov ter trženje določene blagovne znamke.

Dijaki so se na fakulteti zbrali že v torek, 15. januarja 2019 in se skupaj s svojimi mentorji udeležili kratkih predavanj s področij študije primera, marketinga, iskanja podatkov na spletu, priprave prezentacije in statistične obdelave podatkov, ki so jih pripravili profesorji in strokovni sodelavci Fakultete za organizacijske vede UM. Vsa ta znanja, ki so jih dijaki pridobili, bodo lahko jutri uporabili pri predstavitvi svojih rešitev na zadan problem.

Letošnjega tekmovanja v študiji primera so bodo udeležili dijaki iz naslednjih gorenjskih srednjih šol: Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica, Gimnazije Franceta Prešerna Kranj in Srednje ekonomske, storitvene in gradbene šole Šolskega centra Kranj. 

Tekmovanje se prične v petek, 18. januarja 2019 ob 9. uri v predavalnici 111.

Vabljeni vsi, ki vas zanimajo kreativne ideje bodočih študentov.

Soorganizatorji tekmovanja:

 

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.